Gratis filmstreaming

Prova gratis filmstreaming

Filmstreaming gör att du kan se vad du vill när du vill och har idag ersatt både TV-antenner och lokala videobutiker. Att streama film är oerhört praktiskt eftersom du kan välja och vraka bland filmer och serier direkt i din mobiltelefon, dator ,TV eller surfplatta.

Men det kostar att ha tillgång till detta breda utbud. Vi listar gratis streamingtjänster samt de största betaltjänsterna där du kan prova deras tjänst helt gratis.

Vad innebär är en filmstreamingtjänst

En filmstreamingtjänst innebär att du tittar på en film eller serie genom en leverantörs hemsida. När du ansluter dig till hemsidan får du ta del av filmer och serier genom leverantörens licens och får därigenom fri tillgång till hela deras utbud. Det är ett smart och enkelt sätt att njuta av filmens värld och allt du behöver är en enhet med nätverksuppkoppling.

Abonnemang eller gratis

De största betalstreamingtjänsterna tar ut en fast månadsavgift som gör att du har fri tillgång till allt hela deras utbud och kan se obegränsat med filmer och serier. Ditt konto brukar begränsas till en eller flera inloggade enheter beroende på val av abonnemang och leverantör.

Gratis streamingtjänster gör att du utan konto eller registrering kan se deras utbud helt gratis. Dessa leverantörer har oftast ett mer begränsat utbud. Det går även att hyra filmer online, det vill säga du betalar för att låna filmen en viss period. Detta är oftast ett bra alternativ om du ser på film väldigt sällan och ändå vill kunna välja vad du ska se på.

Gratis filmstreaming

Skillnad på laglig och olaglig streaming

Upphovsrätten bygger på att den som har skapat en film har rätt att få ersättning för den. När en film distribueras och streamas olagligt får skaparen inte någon ersättning och en sådan sajt strider mot upphovsrätten. Vad de lagliga streamingtjänsterna gör är att de samarbetar med innehållsleverantörer för att licensera rättigheterna för att streama filmer och serier.

Streama film gratis utan konto

SVT play

En laglig och gratis streamingtjänst är SVT play. Utan konto kan du titta på filmer, serier, dokumentärer och alla möjliga underhållningsprogram som sänds på SVT. Filmutbudet är inte det senaste och hetaste, och du kan behöva leta runt lite eftersom det inte finns någon tydlig filmkategori. Men det gömmer det sig både det ena och andra goda bland filmutbudet.

Viddla

Streama film med ditt bibliotekskort. Genom folkbiblioteket kan du nu streama över 2000 filmer genom Viddla. Utbudet beror på vilka bibliotek som är anslutna till tjänsten, men i dagsläget kan du se allt från barnfilmer till riktiga klassiker.

Allt du behöver är ditt bibliotekskort och en nätverksanslutning, och du får då låna en film i 48 timmar. Du laddar ner Viddla appen och streamer från din dator, iOS-enhet och Android-enhet.

Streamingtjänster med gratis prova på period

Netflix

Prova 1 månad gratis
Om du inte har haft Netflix tidigare får du prova streamingtjänsten helt gratis i 1 månad. Här hittar du filmer, serier och dokumentärer. Utöver att är en av de största streamingtjänsterna med licens för att visa filmer så gör de även egenproducerade filmer, vilket dem faktiskt har lyckats riktigt bra med. Ingen bindningstid och du kan säga upp ditt avtal när du vill.

HBO Nordic

Prova 1 månad gratis
Nya kunder får prova HBO Nordic gratis i 1 månad. Utbudet hos HBO Nordic består till största del av serier, men du kan även hitta en del filmer för både barn och vuxna. Eftersom HBO satsar på serier så släpper de alla tillgängliga säsonger i en serie samtidigt, till skillnad från de andra streamingtjänsterna.

Viaplay

Prova 2 veckor gratis
Viaplays billigaste abonnemang bjuder på ett varierande utbud av film, serier, barnprogram, och det är även basabonnemanget som du kan prova gratis i 2 veckor. Hos Viaplay kan du även köpa och hyra filmer för en engångskostnad utan att behöva prenumerera månadsvis.

C More

Prova 2 veckor gratis
Grundpaketet i C More gör att du kan streama filmer och serier och nya kunder får prova tjänsten gratis i 2 veckor. Till skillnad från de andra leverantörerna kan du med C More även streama vissa kanaler live direkt i din dator.

Värt att tänka på innan eller när du väljer tjänst

Ibland kan det vara värt att ha ett abonnemang som gör att du kan använda tjänsten på fler än en enhet samtidigt. Lägger du till några kronor på Netflix kan du välja att dela konto med en familjemedlem eller en vän.

Totalt blir kostnaden mindre än om du skulle stå för hela abonnemanget själv. Även C More tillåter två enheter inloggade, vilket gör att du kan dela baspaketet med en annan person.

Det är inte ovanligt att telefonoperatörer, TV-leverantörer eller internetleverantörer bjuder sina kunder på ett bättre pris eller en längre provperiod hos streamingtjänsterna. Innan du registrerar dig hos en streamingtjänst, kolla runt hos dina leverantörer och se om du kan hitta något lukrativt erbjudande.

Använd testperioden

Vill du vara riktigt ekonomisk använder du testperioden hos alla streamingtjänster och får månader av gratis filmtittande. Se till att säga upp ditt avtal i god tid och var noga med att se om de leverantörer som erbjuder två veckors gratisperiod kommer att debitera dig för en halvmånad även om du säger upp ditt abonnemang direkt.