re:member kreditkort

Helt utan årsavgift!

8 veckors räntefritt

Ingen bindningstid

Bank Norwegian kreditkort

Ingen årsavgift

6 veckor räntefritt

Ingen bindningstid

Resurs Bank Classic

Ingen årsavgift

60 dagars fri kredit

Ingen bindningstid

Gratis kreditkort

Med kreditkort kan du handla och få förmåner från dina inköp. Många kreditkort har fördelaktiga förmåner som ger poäng på dina inköp. Vi listar kreditkort där du inte behöver betala en årsavgift.

Vad är ett kreditkort

Istället för att du har ett bankkort som du har kopplat till ett konto där det finns pengar, så gör ett kreditkort att du kan handla från ett konto där du har krediter. Olika kreditgränser gör att du kan handla för olika mycket och du betalar en ränta för att du har lånat pengarna. Du får en faktura månadsvis där du betalar tillbaka din skuld. Grundregeln är att ju fler förmåner kortet har desto högre ränta har det även.

Vad är ett gratis kreditkort

När du skaffar ett kreditkort får du betala en årsavgift för kortet, precis som du gör för ett vanligt bankkort. Ett gratis kreditkort innebär att du inte har någon årsavgift. När du registrerar dig för ett gratis kreditkort, se till att du vet om det alltid är gratis eller om det bara är det första året som är avgiftsfritt.

Skaffa gratis kreditkort

Kreditkort utan årsavgift

Travellerkortet
Korttyp: Mastercard
Räntefria dagar: 50
Ränta: 16,9 %
Årsavgift: 0 kronor första året

Marginalen Banks Travellerkort ger dig upp till 25 % återbäring genom deras handla smart program. Du får två betalningsfria månader per kalenderår och kan välja att delbetala dina inköp så som det passar dig.

SAS Amex Classic
Korttyp: American Express
Ränta: 15,99 %
Årsavgift: 0 kronor

Du får 10 SAS EuroBonus Extrapoäng för varje 100 kronor som du spenderar. För varje 100 kronor du spenderar på flygbiljetter hos SAS får du 30 SAS EuroBonus Extrapoäng. SAS EuroBonus Extrapoäng kan du använda på resor, hotell, SAS biluthyrning och andra Star Alliance bolag. En gång per år får du flyga för halva poängpriset inom Europa.

Re:member flex
Korttyp: Mastercard
Ränta: 9,74-24,74 %
Räntefria dagar: 8 veckor
Årsavgift: 0 kronor

Med re:members kreditkort får du en individuell ränta utan årsavgift. Du får även tillgång till deras förmånsprogram re:member reward och en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.

Ikano kort
Korttyp: Visa
Ränta: 13,20 %
Räntefria dagar: 55
Årsavgift: 0 kronor

Varje månad får du utvalda rabatter inom en utvald butiksbransch och du får alltid 1 % på drivmedel. Välj att delbetala och få dessutom gratis reseförsäkring när du köper din resa med Ikano kortet.

Norweigan kortet
Korttyp: Visa
Ränta: 19,99 %
Räntefria dagar: 45
Årsavgift: 0 kronor

Du får CashPoints när du använder kortet vilket betyder att du kan spara till semestern under hela året, och dessutom får du rabatt på biljettpriserna hos Norweigan. När du gör kontantuttag i Sverige eller utomlands så gör du det avgiftsfritt. Du får bonus på alla köp förutom hos andra flygbolag.

Easy living
Korttyp: Mastercard
Ränta: 13,95 %
Räntefria dagar: 56
Årsavgift: 0 kronor

Med collectors kort Easy Living får du evenemangsförsäkring, reseförsäkring med avbeställningsskydd utan extra kostnad samt leveransförsäkring när du handlar på nätet.

Preem Mastercard
Korttyp: Mastercard
Ränta: 16,85 %
Räntefria dagar: 56
Årsavgift: 0 kronor

Få upp till 25 öre drivmedelsrabatt per liter när du tankar på Preem. Dessutom 0,5 % bonus när du handlar någon annanstans än på Preem. Väljer du att göra ett sparande så får du 1,6 % sparränta på upp till 15000 kronor. Du kan även välja hur lång delbetalning du kan göra.

Mitt kort + Santander Consumer Bank
Korttyp: Mastercard
Ränta: 14,95 %
Räntefria dagar: 60
Årsavgift: 0 kronor första året

Första årsavgiften får du gratis från Santander. Dessutom får du reseförsäkring med aktivitetsskydd och 0 % valutapåslag utomlands. Du får även återbäring på dina köp och självriskeliminering för hyrbil.

Hur du väljer ett kreditkort som passar dig

Allt beror på vad som är viktigt för dig. Flyger eller reser du mycket kan du tjäna på att använda ett kreditkort som ger förmåner för just resorna. Flyger du däremot väldigt sällan och bara vill ha bra ränta, då ska du välja ett kreditkort med låg ränta och få förmåner.

Oftast är räntan en av de viktigaste aspekterna eftersom det i slutändan handlar om att vilja betala så lite ränta som möjligt. Om det är en hög ränta helt utan förmåner så ska du nog leta vidare efter mer passande alternativ.

Räntefria dagar gör att du slipper betala räntan inom de dagarna. Detta är inte det absolut viktigaste, men lyckas du betala av din skuld inom de räntefria dagarna betalar du alltså inget mer än vad du betalade för köpet.

Se till att du kan betala skulden

Meningen med ett kreditkort är inte att hamna i skuld. Se till att du vet att du kommer ha medel för att betala tillbaka. Du behöver själv ta ansvar för att du betalar och inte får betalningsanmärkningar. Kolla vad maxkrediten är så att du redan från start begränsar hur stora inköp du kan göra på ditt kreditkort.

Vanliga frågor och svar om gratis kreditkort

Vad innebär ett gratis kreditkort?

Det innebär att du inte betalar någon årsavgift utan betalar bara ränta för den kredit du nyttjar med kortet.

Vilka kreditkort saknar årsavgift?

Marginalen Banks Travellerkort, SAS Amex Classic och Re:member flex är några exempel på kort utan årsavgift. Se alla alternativ inne på vår sajt!

Hur väljer jag rätt kreditkort?

Ett kort med låg ränta och med så många förmåner som just du har användning för är en bra riktlinje för att välja det rätta.