Gratis dejtingsajter/tjänster

Gratis dejtingsajter/tjänster

Att dejta idag ser kanske inte riktigt ut som det gjorde för bara tio eller femton år sedan. Att träffa en partner över internet eller på en app blir allt vanligare, och folk skäms inte lika mycket när de säger att de träffat den nya pojk- eller flickvännen på Tinder eller Badoo. Det finns många betaltjänster som erbjuder dejting, men det finns även riktigt många, och bra, dejtingtjänster som är helt gratis. Vi har samlat de bästa gratissajterna och tjänsterna för dejting. Din perfekta match är kanske bara ett snabbt klick härifrån! 

Tinder

Swipa höger och hitta din perfekta match – bara för kvällen eller för alltid

Tinder är kanske den dejtingtjänst som mest har präglat det sena 2010-talet och början på 2020-talet. Tinder är i första hand en app, men man kan använda tjänsten på en dator också. 

På Tinder laddar man upp en bild på sig själv, skriver en kort beskrivning om vad man letar efter och sina intressen, ställer in vem man är intresserad av och hur långt bort de får befinna sig, sen är det dags att swipa! I appen får man upp bilder på potentiella nya dejter, sen swipar man höger för ja och vänster för nej. Om någon swipat ja på dig också blir det en match och ni kan börja skriva till varandra. 

På Tinder kan man alltså inte ta kontakt med någon som inte visat intresse tillbaka, vilket gör dejtingen stressfri och man behöver inte vara orolig för oönskade meddelanden. 

Att skaffa ett konto på Tinder är helt gratis, men man kan välja att skaffa Tinder Plus eller Tinder Gold för premiumfunktioner. 

HappyPancake

Helt gratis dejting med tusentals användare

HappyPancake är en dejtingsajt som är 100 % gratis och enkel att använda. Det är en av Sveriges största dejtingsajter med hundratusentals användare – det finns alltså mycket att välja på om man väljer att dejta med hjälp av HappyPancake. 

På HappyPancake registrerar man en profil med bilder på sig själv, en presentationstext och vad man letar efter hos en partner, sen är det dags att börja dejta! På HappyPancake kan man se vem som ha besökt ens profil och skicka ett meddelande eller en flirt om man hittar någon som verkar intressant. 

HappyPancake är helt gratis och det finns ingen möjlighet att skaffa ett premiumkonto vilket gör att alla funktioner är tillgängliga för alla. 

Mötesplatsen

Seriös dejting

Mötesplatsen är en dejtingsajt som valt att fokusera på seriös och säker dejting. Allt material som laddas upp på Mötesplatsens sajt granskas innan det publicerats för en så säker upplevelse för alla användare som möjligt. 

På Mötesplatsen är det gratis att registrera sig och skapa en profil. Man kan även se vem som har besökt den egna profiler och söka bland alla tusentals singlar som finns registrerade på sajten, men sen tar det stopp. Om man vill skicka ett meddelande till någon på Mötesplatsen måste man skaffa ett VIP-konto. Ett VIP-konto kostar mellan 149 och 299 kronor i månaden beroende på hur länge man väljer att vara medlem. 

OKCupid

Unik matchning med värderingar i fokus

OkCupid är en internationell dejtingsajt som fokuserar på mer än bara utseende. Man kan använda OKCUpid både på webben och via deras app. 

Man publicerar en egen profil där man kan lägga upp bilder och skriva om vad man har för intressen och vad man letar efter. Man kan även besvara en rad frågor för att lättare hitta en matchning med liknande intressen och värderingar. På OkCupid kan man söka bland alla profiler på sajten, och de profiler man besöker ser man en procentsats för hur bra man matchar varandra. 

Det är gratis att registrera sig på OKCupid och som gratismedlem kommer man åt en del av funktionerna, man kan till exempel skicka meddelanden till personer man är intresserad av att prata med. Det finns dock funktioner som man måste betala för att få tillgång till. 

Badoo

Om du letar efter gratis dejting med många användare kan Badoo vara sajten för dig. På Badoo kan man både söka efter partners, vänner eller en träff för kvällen. Precis som Tinder så har Badoo ett fokus på bilder, då man kan välja att gilla någons bild eller kryssa och gå vidare till nästa. 

På Badoo kan man både söka efter medlemmar som befinner sig i närheten och swipa på samma sätt som man gör på Tinder. När man söker kan man filtrera sina önskemål efter kön, ålder, intressen och utseende. 

Att registrera sig och publicera en profil på Badoo är helt gratis. Med en gratisprofil får man även skriva till andra medlemmar. Betalversioner ger en istället tillgång till något Badoo valt att kalla för ”Super Powers”. Med Super Powers kan du göra dig själv osynlig medan du besöka andras profiler och se vilka som har gillat dig när de har swipat.