Spara pengar enkelt!

20 sätt att få pengarna att räcka längre

Det är inte alltid lätt att få lönen att räcka så länge som man vill. Men det finns många och små knep som gör att du kan dra ut lönen lite längre. Sätter du dessa i system så finns mycket pengar att spara varje månad. Här får du 20 tips på hur du kan få pengarna att räcka längre.

Dela streamingtjänster med vänner

Ofta kan du se på fler än en enhet samtidigt vilket för att du kan dela månadskostnaden med en annan person. Genast halverar du avgiften. Detta minskar absolut dina utgifter på ett smart sätt.

Se över ditt mobilabonnemang

Operatörer pressar priserna hela tiden och du kan enkelt se hur du använder din telefon. Se till att du inte betalar för mer än du behöver. Du kan skaffa riktigt billiga mobilabonnemang numera hos rätt operatör.

Veckohandla med inköpslista

Planera dina inköp och handla bara det som står på listan. Du sparar massa pengar på att inte spontanhandla varje dag eller småplocka varor i butiken. Detta minskar absolut dina utgifter vad gäller inköp av mat.

Spara pengar enkelt

Handla mat när du är mätt

Då sparar du garanterat några slantar varje gång du handlar. Många bäckar små…Du kommer att märka skillnad när du handlar med magen full.

Handla online med återbäring

Det finns flera tjänster som erbjuder återbäring när du handlar online. Du hittar flera av dessa på våran hemsida. Det finns flera smarta tjänster som gör att du kan få återbäring när du shoppar på nätet.

Gör en kassabok

När du handlar minsta lilla sak, skriv ner det i din kassabok. Om du dokumenterar vad du köper blir du mer medveten om dina köpvanor och kan börja dra dig för att göra onödiga köp.

Gör matlådor

Varken ett nytt eller roligt tips, men det är oerhört värt i längden. Detta tips har sparat massor med pengar åt mig personligen. En matlåda kostar ca 10-15:- till skillnad från att äta ute som kostar ca 100:- per dag.

Handla på rea

Ska du köpa en ny dator eller tv, vänta tills du hittar ett riktigt bra erbjudande. Har du lite is i magen kan du spara mycket pengar. Det är säsong varje år för kläder och du kan absolut utnyttja reorna för att köpa billigt.

Handla begagnade kläder

Det finns både butiker, appar och hemsidor där du kan handla kvalitetskläder för låga priser. Du får dessutom unika kläder som inte alla andra har. Det finns fler olika kedjor av affärer samt smarta webbutiker, som säljer begagnade kläder.

Ha koll på ditt bankkonto

När du använder ditt kort känns det inte alltid som att du spenderar pengar, men genom att ha koll på kontot så ser du att det faktiskt sinar när du handlar. Att ha koll på sitt bankkonto är verkligen en bra sak när du skall spara pengar!

Skaffa autogiro eller e-fakturor

Ofta tar företag ut en fakturaavgift när de skickar ut fakturor. Genom att ta bort pappersfakturan sparar du några kronor varje månad. pappersfakturor är verkligen en gammaldags faktor när det kommer till den egna ekonomin.

Byt ut krogrundan mot hemmabjudningar

Svirar du ofta på stan med kompisarna, varför inte byta ut en och annan krogkväll mot en livlig hemmakväll. Det blir garanterat billigare men minst lika roligt. Bjud på mat till en lägre kostnad.

Se över alla avtal och abonnemang

Använder du allt som du betalar för? Fundera på om du använder allt internet, kan klara dig utan en hemmatelefon, har det bästa elavtalet eller kollar på alla tv-kanaler. Du kanske kan ta ett mindre abonnemang som är billigare?

Prova 100 thing challenge eller project 333

Vill du utmana dig lite? Ha bara 100 saker som du behöver och sälj resten. Eller prova att välja ut 33 plagg som du använder under 3 månader. Du kommer drastiskt minska ditt inköpssug och kommer kunna sälja av en hel del saker.

Sälj det du inte använder

Det finns ingen anledning att spara på saker som du inte använt på ett tag. Sälj det genom en kostnadsfri annonssajt och ta pengarna istället. Lägg ut dina saker till försäljning hos Blocket, på Facebook eller rena säljsajter.

Minska energiförbrukningen

Byt ut alla lampor till LED och lågenergilampor och släck ljusen när du inte är hemma. Ställ in kylen på +5 och frysen på -18. Om du tvättar kläder på 40 grader halveras nästan energiförbrukningen.

Slå ihop lån

Om du samlar ihop dina lån kan du ofta få lägre ränta. Det finns flera företag eller banker som kan hjälpa dig med detta. Att samla sina lån drar ner räntan och därmed dina kostnader.

Sätt en dagsbudget

Gör en månadsbudget, och efter att alla utgifter har budgeterats så bestämmer du hur mycket du får göra av med varje dag. Då vet du enkelt om du har spenderat mer än du har råd med.

Spara

Även om det kan kännas orimligt, minsta lilla månadssparande blir stort i längden. Sätt in en automatisk överföring så märker du inte ens att den försvinner.

Använd tygkassar istället för plastpåsar

Plastpåsar blir dyrare och det är dessutom dåligt för miljön. Släng ner en tygkasse i väskan och använd istället för att köpa en påse. Du sparar lätt in en hel matkasse varje år på att göra detta.

Detta var 20 sätt som du kan använda dig av för att spara pengar snabbt och enkelt i din vardag utan att förändra alltför mycket. Lycka till med din ekonomi!