Gratis CV-mallar

Är det dags att söka jobb? Oavsett om det är första gången eller det var länge sedan du skrev ett CV kan det alltid vara bra att utgå från en snygg och bra mall. Då får du en riktigt bra grund att utgå från och sparar massor av tid i stället för att göra allting själv från scratch. Perfekt om man inte är så kreativ eller duktig på att designa. När du söker jobb är det också viktigt att din ansökan ser snygg och professionell ut och gärna att ditt CV sticker ut från mängden om det är många sökande till samma tjänst.

Vi har samlat de bästa sajterna för gratis CV-mallar.

CV-mallen

CV-mallen

CV-mallen är bland de bästa och smidigaste onlinetjänsterna. Här hittar du många bra professionella mallar framtagna av rekryterare och designers. Ett extra plus är att du lätt kan byta mellan olika layouter efter att du har fyllt i all information.

CV-mallarna är kategoriserade i olika utföranden som kreativa, eleganta och moderna. När du har valt mall kan vissa anpassningar göras som att byta ut färger, välja andra typsnitt och andra mindre ändringar i layouten.

Är man ingen fena på att skriva svenska kan du med denna tjänst även få hjälp med rättstavning och grammatik på både CV och personligt brev. Vill du ha ditt CV på ett annat språk finns det också språkanpassade mallar.

Baskontot är gratis och räcker för att göra 1 CV och 1 personligt brev. För att göra fler, kunna ladda hem sina CV som pdf och för att slippa tjänstens logotyp behöver man ett betalkonto.

CV-mall.com

CV-mall.com

En annan bra tjänst är CV-mall.com som erbjuder både snygga och moderna mallar helt gratis som är 100% redigeringsbara. Det går att redigera mallarna utan några begränsningar vilket ger fria händer och möjligheter att designa efter din egen stil.

Något unikt med denna tjänst är att du kan få en cv-mall specifikt anpassat för vissa yrken. Det finns mallar för sjuksköterskor, läkare, socionomer, rektorer, lärare, förskollärare, säljare, ingenjörer och marknadsförare.

Är det svårt att komma på vad du ska skriva kan du titta på flera förifyllda exempel som du kan ladda hem och redigera med din egen information.

Canva.com

canva.com

En onlinetjänst som erbjuder många snygga CV-mallar är canva.com. Här kan du också skapa mycket annat kreativt som inbjudningskort, flyers, visitkort och mycket annat grafiskt.

Gratisversionen är fullt tillräcklig för de allra flesta och det finns hundratals professionellt utformade mallar att välja mellan. Detta designverktyg ger stora möjligheter att lätt anpassa designen på några få minuter och få klick med egna färger, typsnitt, layout, grafik och mycket mer.

Verktyget är mycket enkelt att använda med dra och släpp-funktioner. Du kan anpassa ditt CV med många avancerade funktioner. Dina foton kan beskäras, det går att använda fotofilter, ytstrukturer och du kan lägga till element som linjer och ramar och mycket annat som får ditt CV att sticka ut lite extra. Du laddar sedan hem din design som PDF-, JPG- eller PNG-fil.

cvkungen

cvkungen

Hos cvkungen finns expertdesignade mallar speciellt anpassade för att gå hem hos exempelvis personalchefer. Beroende på vilken slags tjänst du ska ansöka om har cvkungen delat in cv-mallarna i fyra olika typer professionell, modern, kreativ och enkel.

En modern mall är lämplig för ett modernt arbete, som kanske något high-tech. De professionella mallarna som är lite mer klassiska kan vara användbara för yrken som ett administrativt jobb eller något med en chefsposition. De kreativa passar givetvis bäst till kreativa yrken och enkla cv-mallar kan vara alla övriga arbeten.

CV-mallar.net

CV-mallar.net

CV-mallar.net erbjuder ett bra utbud av gratis mallar och de fyller regelbundet på med nya. Använd mallarna som de är och fyll i din egen information eller använd dem som en utgångspunkt för din egen unika stil.

På deras sida kan du välja olika yrken och får på så sätt fram förslag på de mallar som rekommenderas. Förutom mallar kan du på sajten få tips och råd för att få goda verktyg för att både skriva en bra ansökan med CV och personligt brev, men också hur du klarar av jobbintervjuerna på bästa sätt. Här får du reda på vanliga frågor under jobbintervjun, hur du klär dig rätt och mycket annat.

Vilken CV-mall passar dig bäst?

Det finns oerhört många CV-mallar att välja mellan och det kan vara svårt att välja. Vilken mall passar då dig bäst? Du vinner mycket på att fundera på vad du vill uppnå med ditt CV innan du väljer mall.

För kreativa yrken passar det bäst att använda en kreativ mall. För yrken som advokat eller chef kan det vara bäst med en enkel och klassisk variant som visar en tydlig ordning. Sedan beror det så klart på vilken bransch det handlar om. En chef inom en kreativ bransch behöver ett CV som sticker ut något, men kanske inte fullt ut.

Vanliga frågor och svar om CV-mallar

Hur långt ska ett CV vara?

En eller två sidor är lagom beroende på hur lång arbetserfarenhet du har. Viktigast är att ditt CV är tydligt och lättläst samt att personen som läser får en bra bild över vad du kan tillföra företaget.

Måste man ha en bild i sitt CV?

Det är helt och hållet upp till var och en om man vill ha med en bild eller inte i sitt CV. En del arbetsgivare förespråkar CV-bild och andra inte. Det viktigaste är vad du förmedlar med din text.

Vad ska man skriva i sitt CV?

Ett CV brukar innehålla information om dina utbildningar, arbetslivserfarenhet och andra erfarenheter som kan komma till användning för den aktuella tjänsten. Sedan är det viktigt att inte glömma kontaktuppgifter. En del av CV-mallarna som är gratis innehåller exempeltext som man kan kika på för att ha som grund och för att komma i gång.