Gratis korsord

Gratis korsord

Finns det ett bättre tidsfördriv än korsord? Det är roligt, man får tänka till och i bästa fall lär man sig ett par nya ord på köpet. Korsord kan man hitta i dagstidningar, korsordstidningar och online. 

Gratis korsord online

Det finns många hemsidor som erbjuder korsord helt gratis online. Vissa publicerar nya korsord varje vecka och andra varje dag. Det bästa med att lösa ett korsord online är att man inte behöver oroa sig om man skriver fel, det är ju hur lätt som helst att trycka på backstegstangenten och prova på nytt. 

Om man kör fast i sitt korsordslösande finns det gott om hjälp att vända sig till. Vissa kanske tycker det är fusk, men egentligen är det bara en extra liten hjälp på vägen. Man kan såklart vända sig till Svenska Akademiens ordlista för att försöka hitta det där ordet man är ute efter, men det finns även specifika korsordslexikon med hjälp – vissa kan man till och med hitta online.

Allakorsord.se

På Allakorsord kan man hitta webbkryss som publiceras varje vecka. Om man har kört fast finns det en Ordhjälp-funktion som kan peka en åt rätt håll. När man har löst sitt kryss kan man fylla i sina adressuppgifter och skicka in sitt kryss – då har man chansen att vinna två lotter. Gamla webbkryss finns sparade på hemsidan så om man är ny kryssare finns det gott om korsord att lösa. 

Korsord.se

På Korsord.se publiceras regelbundet nya korsord som man kan lösa online. Många måste man vara medlem för att kunna lösa, men det finns även kryss som är helt gratis (de är praktiskt placerade under fliken gratiskryss). Förutom korsord så finns det även frågesporter, sudoku och andra tävlingar. 

Hemmets Journal

Hemmets Journal är en populär veckotidning full av korsord, recept och reportage. Online erbjuder Hemmets Journal även digitala korsord som man kan lösa direkt i datorn. Varje tisdag publiceras två nya korsord, och om man vill kan man vara med och tävla om lotter. 

Korsordstidningar

Det mest klassiska sättet att lösa korsord på är förstås i korsordstidningar. Hemmets Journal är en klassisk sådan, men det finns även tidningar som bara innehåller korsord. Krysset är Sveriges äldsta korsordstidning som blandar humor, nöje och kunskap. Kors och tvärs är en krysstidning för alla åldrar som har korsord, sudoku och pyssel. Tävla och vinn blandar kryss med ordlekar och kluringar.

När det kommer till korsordstidningar är det bra att hålla koll på pennorna uppe i vänstra hörnet på omslaget. Ju fler pennor som är ifyllda desto klurigare är kryssen.