Gratis gravidpaket & Baby startpaket

Gratis baby –  och Gravid startpaket

Har ni precis fått tillökning i familjen? Eller har ni kanske fått reda på att ni är gravida och en ny familjemedlem är på ingång? Ett stort grattis är på sin plats till att börja med! Livet blir sig aldrig mera likt, på ett mestadels positivt vis.

En nyfödd liten bebis behöver självklart i första hand kärlek, näring och skydd mot elementen. Det finns dock en hel mängd andra saker som är bra för barnet och underlättar det viktiga och ofta ansträngande arbetet som förälder.

Billigt med startpaket för gravida

Det kan ofta bli kostsamt den första tiden, men lyckligtvis finns det en uppsjö av olika gratis och billiga erbjudande som innehåller det mest relevanta. Med dessa slipper man lägga tiden på att jaga vissa småsaker, utan kan fokusera mer på det lilla livet och istället få sakerna direkt till dörren, eller postombud i vissa fall då paketen ibland är lite för stora för vanliga brevlådor.

Bra erbjudande

Vad kan man då förvänta sig från dessa erbjudande? Då det finns många olika varianter så är det kanske inte överraskande att innehållet skiftar. Det kan exempelvis vara blöjor, blöjrabatter, napphållare, bröstpumpar och tidningar. Vissa är helt gratis medan vissa kostar lite grann.

Betala eller gratis

Om de kostar lite så brukar det trots allt vara värt det då man får saker till kraftigt nedsatt pris. Det brukar nästan uteslutande vara max 1 erbjudande per hushåll och bebis, och det finns ofta en övre åldersgräns för bebisen varefter man inte kan beställa längre.

Det finns inget som hindrar er från att maximera dessa erbjudanden och beställa från alla aktörer som erbjuder dessa typer av paket. Gör man det så tjänar/sparar man åtskilliga tusenlappar så det är starkt rekommenderat att utnyttja dessa erbjudanden medan de finns tillgängliga.

Gratis startpaket gravida

Gratis:

Babybox.se

Babybox förtjänar att nämnas tidigt i detta sammanhang. Det är egentligen inte dem själva som står för boxarna utan de fungerar som en portal där man registrerar sig och sedan kan få hela 3 olika babyboxar. Dessa kommer från Apoteksgruppen, LloydsApotek och Babyproffsen.

Innehållet

Innehållet i dessa boxar skiftar regelbundet så det är svårt att säga exakt vad boxarna kommer innehålla. Det brukar vara blöjrabatter eller blöjor, några nummer av magasinet Vi Föräldrar eller Vänta Barn, skedar, våtservetter, handdukar, bindor, tandkräm och schampo. Som sagt så skiftar det ofta så det är bara att beställa och se vad boxarna innehåller.

3 boxar

För att få dessa 3 boxar måste man i registreringsprocessen ge samtycke till att ta emot marknadsföring och att ens personuppgifter sprids till deras samarbetspartners vilket kan vara känsligt för somliga, och även gå med i en kundklubb. Det är dock mycket enkelt att gå ur och alltså ta tillbaka sitt samtycke så fort man har fått boxarna.

Babybox är väldigt tydliga med detta vilket är uppskattat. Det är värt att nämna att det är högst troligt att i stort sett alla som erbjuder gratis produkter har ett liknande upplägg. Utgå alltså från att om något är gratis så är utbytet att de tar sig rätten att använda den information du ger dem. Enligt rådande datalagar har man dock alltid rätt att få sin information bortplockad.

Libero startbox

Liberos startbox beställer man inte utan man går med i Liberoklubben och registrerar sin graviditet. Lagom till förlossningen blir man kontaktad och kan sen hämta ut paketet. Det innehåller en bok, Libero Touch blöjor, våtservetter, babyoljor och en leksak, samt något till den nyblivna mamman. Även här kan innehållet skifta lite över tid.

Flera fördelar

Utöver babyboxen är det värt att nämna att Liberoklubben har andra fördelar. Man får regelbundet ta del av olika rabatter och kampanjer. Köper man Livberoprodukter så kan man samla poäng som kan användas i deras poängshop. Dessa poäng kan användas till att köpa leksaker, kläder eller bebisvårdprodukter, eller varför inte deras egen fotobok?

Hjärtats Startbox

Apoteket Hjärtat har även de en box som innehåller en blandning av varuprover och rabatter på saker ur deras sortiment, och det ingår även en bok. Boxen är gratis om man blir medlem i Klubb Hjärtat, annars kostar den 199:-.

De erbjuder även några andra paket som kostar en slant, exempelvis ett amningskit och ett skötselkit. Trots att de inte är gratis får man god valuta för pengarna jämfört med om man köper produkterna en och en.

Gravidpaketet

Gravidpaketet erbjuds av magasinet Allt För Föräldrar. Innehållet skiftar över tid, men det inkluderar en blandning av produkter, erbjudanden och värdecheckar. I skrivande stund får man ett välkomstpaket från Goboken med böcker och leksaker till barnet, magasinen Föräldraguiden Gravid och Bulle i Ugnen, rabatter på exempelvis Babybjörn, som fokuserar på bebisprodukter som bärselar, och Momtobe.se som främst fokuserar på mammakläder. Man får även gratis gravidförsäkring från Moderna Försäkringar.

Babybag

Babybag är en påse med ett skiftande innehåll av produkter som underlättar för nyblivna föräldrar. Man kan inte beställa denna variant själv, utan den fås på exempelvis BB eller mödravårdscentralen. Fråga någon som jobbar på er vårdenhet om de har Babybag. Antingen har de redan ett gäng och ger er en direkt, eller så kan de enkelt beställa till avdelningen.

Semperklubben

Om man går med i Semperklubben, vilket är kostnadsfritt, får man med jämna mellanrum ett nyhetsbrev med erbjudanden. Det kan vara blandade erbjudanden. Det är mestadels Sempers egna produkter men ibland även samarbetspartners. Som ny medlem får man en smidig vällingburk utan kostnad.

Min Nestlé Club

Nestlés medlemsklubb erbjuder gratis smakprov på deras barnmat. Man kan alltså prova om barnet tycker om den innan man lägger pengar på den. Utöver det så får man ta del av rabatter och erbjudanden, och innehållet i klubben anpassas efter ert barns ålder.

DryNites

DryNites är absorberande nattbyxor som är tänkta för barn över 3 år som kissar i sängen. Tekniskt sett alltså in en blöja, men den fyller en liknande funktion. På deras hemsida kan man beställa ett gratis varuprov så att man kan testa om produkten passar ens behov.

Babycard

Babycard är inte en box eller dylikt, utan istället ett medlemskort antingen i form av ett plastkort eller en app. Det är gratis att bli medlem och man får rabatter i diverse butiker, restauranger och webbshoppar.

På deras hemsida finns en regelbundet uppdaterad förteckning över vilka butiker som är med. Det finns även möjlighet att ange var man befinner sig geografiskt så kan man få reda på vilka erbjudanden det finns i närheten.

Baby to be

Om man blir medlem på babytobe.se så kan man få ett presentkort på 300:-. För att få detta så måste man handla något från sveabarn.se och använda rabattkoden man får i bekräftelsemailet man får när man registrerar sig. Så detta erbjudande där väl egentligen inte gratis trots allt då det krävs ett inköp, men det tål att nämnas ändå.

Håll utkik i reklamblad och dylikt

Detta är inte ett tips om en specifik gratis bebisbox eller produkt eller så, men det vore dumt att inte nämna det. Ibland är de mest självklara och enkla sakerna rakt framför näsan lätta at missa. För att få pengarna att räcka lite längre så lönar det sig att regelbundet titta i butikers reklamblad. Det finns nästan alltid någon produkt för bebisar till nedsatt pris någonstans, och vad är en besparing om inte lite gratis? I alla fall om man väljer att se det som så.

Inte gratis:

Apotekets Komma-hem-paket

Detta paket kan man bara beställa på apoteket.se, och det kostar i skrivande stund 358.50:-. Det innehåller 10 olika produkter som är kraftigt rabatterade och frakten är gratis. Vissa av sakerna är till barnet under dess första tid medan vissa är ämnade för mamman. Exempelvis ingår ett paket blöjor, amningskupor, tvättlappar, nagelsax för barn, babyolja och tvål.

Gravidväska Lux

Denna väska kan köpas på lekmer.se. Den innehåller produkter till ett värde av 1545:- men kostar bara 879:-. Den innehåller bland annat amningskudde, bröstpump, smutsavvisande skötväska, amningsponcho och lite kläder till barnet.

Finnishbabybox.com

Dessa finska bebislådor är en konsumentvariant som liknar den typ som den finska staten har gett alla nyblivna mammor i över 75 år. Det började som ett försök att få ner barnadödligheten i en tid när prenatala insatser var obefintliga.

Ett utvecklat system för undersökningar under graviditeten kombinerat med att alla fick en sådan låda vid födseln anses vara bidragande till att Finland har nu har en av världens lägsta barnadödlighet. Utöver lådans innehåll så fungerar lådan som en säng åt barnet under dess första tid.

Lådorna är som sagt gratis för finska nyblivna föräldrar, men ett företag har riktat in sig på att sälja liknande lådor till utlandet. De är inte särskilt billiga men håller hög kvalité. Lådorna innehåller ungefär 50 produkter, en del skötselrelaterat och en del kläder.

Kläderna kommer i 4 storlekar med olika smarta multi-size-lösningar så barnet klarar sig hela sitt första år. Lådorna skräddarsys alltid så att man får kläder som passar klimatet, så i Sverige får man exempelvis bra vinterkläder i lådan så man klarar första julen. Och så då själva lådan, så att man slipper köpa en dyr spjälsäng.

Originallådan kostar 399€ och det finns även en låda med Mumin-tema för 599€. Frakten är gratis.