Toluna

Tjäna poäng som du växlar till pengar eller premier.

Svara på enkäter

Ingen bindningstid

Kundpanel

Tjäna pengar på enkäter!

När du vill

Ingen bindningstid

Norstatpanel

Tjäna pengar på enkäter!

När du vill

Ingen bindningstid

Genom att delta i olika undersökningar kan du dryga ut kassan lite extra, eller få kuponger och presentkort hos olika varumärken eller butiker. Företag väntar på att få höra vad du har att säga om deras produkter och dina vanor och åsikter.

Att göra onlineundersökningar är ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar hemifrån, och marknaden är större än vad du tror. Det finns många olika fina gratis premier du kan få när du utför undersökningar och enkäter.

Tjäna pengar på nätet med att svara på enkäter

När man pratar med den äldre generationen, pensionärer speciellt, om vilka möjligheter det finns att tjäna pengar på nätet så skakar de ofta på huvudet. De säger att det är helt otroligt vad man göra och att det skulle de aldrig få till.

Och det är kanske inte så konstigt, de har inte växt upp med internet på samma sätt som vi har och de har inte heller samma intresse.

Att svara på enkäter och tjäna pengar och poäng som kan bytas mot varor är inget nytt och har funnits sedan 90-talet. Det är en av de sakerna som inte fanns när de var yngre. Det fullständigt vimlar av både svenska och utländska sajter och några av dem är riktigt bra.

För det är klart att man kan bli lite skeptisk om det är seriöst eller inte. Men det som började mer som ett sätt att ge folk en krona eller två för en evaluering har idag växt till en storindustri. Och det finns de som faktiskt tjänar en bra slant på detta.

Gratis undersokningar

Det är helt gratis att gå med

Eftersom företagen behöver dig och dina svar så är det alltid gratis att gå med i dessa undersökningssajter. Det enda som kan kosta är om du behöver betala en avgift för att ta ut dina pengar från en e-plånbok som sajten betalar ut din belöning till. Annars är det bara att börja svara och tjäna poäng, pengar och presentkort.

Olika typer av undersökningar

Att svara på frågor i en onlineundersökning är den vanligaste undersökningsformen bland dessa sajter. Däremot så finns det andra sätt att tjäna pengar eller poäng på.

Du kan vara med i fokusgrupper, bli en mysteryshopper eller få produkter hemskickade till dig och berätta vad du tycker om produkten. Det bästa med produkttestning är att du får behålla produkten efter att du har testat den.

Betala skatt

Om du har all tid i världen och tjänar riktigt stora pengar på detta kan det vara bra att kolla upp om du har någon skyldighet att rapportera din inkomst till skatteverket. Undersökningsföretagen gör inte detta åt dig, utan du behöver själv veta om du ska betala skatt eller inte.

Enklast gör du i att kolla på skatteverkets hemsida. Generellt behöver du inte betala deklarera om du tjänar mindre än 18 900 kronor på ett år.

Tjäna presentkort eller gåvor

M3 Panel

När du svarar på frågeformulären från M3 Panel tjänar du poäng som du sen kan omsätta till gåvor, lotterier, donationer eller presentkort. Du svarar på frågorna och får ta emot din gåva helt utan kostnad.

Det finns ett stort utbud av gåvorna som du kan tjäna. Allt från köksinredning, barnleksaker, till kläder och skor. Väljer du presentkort kan du välja mellan Huuray presentkort och ett SuperPresentkort.

Tjäna pengar eller presentkort

Toluna

Toluna är en av de mest kända undersökningssajterna och samarbetar med några av de största varumärkena. Svara på undersökningarna och få poäng som du sedan kan omvandla till pengar, presentkort i butiker, produkter eller lotter i vinstdragningslotteriet.

Presentkort och produkter du kan tjäna kommer från varumärken som Foot Locker, Zalando, StylePit, Gymgrossisten, Dramaten, Onelinepizza och många fler. Du kan även få riktiga pengar överförda till ditt PayPal-konto. Är du en riktig åsiktsmaskin så kan du delta i Tolunas Community och öppna upp eller delta i privata diskussioner.

Ipsos

Ipsos erbjuder det mest varierande utbudet av undersökningar. Här kan du göra undersökningar, bli produkttestare (och behålla produkten), bli mysteryshopper, delta i fokusgrupper eller göra onlineundersökningar.

När du gjort din undersökning belönas du med presentkort från varumärken som Åhléns, Bokia, Din Sko, Guldfynd, H&M, Stadium, The Body Shop, Coop, Ikea m.fl. Deltar du i marknadsundersökningarna kan du även tjäna pengar.

Åsiktstorget

När du går med i Åsiktstorget deltar du i onlineundersökningar och tjänar poäng för varje slutförd undersökning. Det är enkelt att registrera dig och givetvis kostnadsfritt.

Poängen kan du sedan omvandla till pengar på ditt PayPal-konto eller kuponger hos varumärken som SuperPresentkortet, NetOnNet eller CDON.com. Åsiktstorget får ett extra plus i kanten eftersom de gör en donation till en välgörenhetsorganisation varje gång som du slutför en undersökning.

Valued opinions

Valued Opininos genomför onlineundersökningar och produkttestning och du kan tjäna pengar, kuponger eller presentkort. Eftersom detta undersökningsföretag är baserat i Storbritannien så får du belöningar på företag som kan vara okända på den svenska marknaden.

Du tjänar 5£ för varje slutförd undersökning och du kan sedan omvandla dina intjänade pund till kuponger eller presentkort hos Amazon.co.uk, John Lewis, M&S and Boots.

Global test market

Hos Global Test Market gör du onlineundersökningar och blir belönad med poäng eller inträde till lotteriet Sweepstake. För att göra det så värt som möjligt så kan företagen välja att erbjuda dig både poäng och inträde till lotteriet efter en slutförd undersökning.

Brådskande undersökningar ger högre poäng precis som längre undersökningar. Poängen kan du sedan omvandla till olika premier. Tipsa en vän och belönas med extra poäng.

Triaba

Detta är en sajt där du kan genomföra undersökningar och tjäna lite extra pengar att ha kul för. Detta är skattefria pengar som betalas ut till dig eftersom Triaba håller sig under 100 kronor vid varje utbetalningstillfälle.

För varje undersökning man genomför kan man få mellan 1 – 40 kronor. Det vanligaste ligger på 5 till 15 kronor. Har man ett konto här så skickas 1 – 6 undersökningar till dig i månaden. Låt oss säga att du tjänar strax under 100 kronor i månaden så är det trevliga fikapengar eller om man sparar de på sitt konto kan man plocka ut en lite större summa vid ett tillfälle.

Pengarna förs över till ditt Paypal konto och där kan du ju samla alla utbetalningar tills du behöver lite extra pengar. En undersökning går snabbt att genomföra, det kan vara ett perfekt tidsfördriv på bussen hem eller om man har svårt att somna. Seriös och trevlig sajt där alla är välkomna.

Samlingsplattform för flera undersökningsföretag

Vill du sätta detta i system och göra undersökningar tills fingrarna blöder, då är det ett alternativ att ansluta dig till en samlingsplattform där du har alla undersökningsföretag under ett och samma tak. Surveybee är anslutna till flera olika undersökningsföretag och gör det enkelt att få så många undersökningar som möjligt.

Allt du behöver göra är att hålla koll på din mejl-inkorg och delta i de inviter på undersökningar där du är behörig. Tjänsten gör det enkelt att lägga tiden på att svara på undersökningarna istället för att hitta undersökningar att göra.

Tänk på detta

Man blir inte rik på att fylla i enkäter på nätet. Men det kan vara ett trevligt tillskott i kassan och ett tidsfördriv som man faktiskt blir belönad för. Ett par extra tusenlappar om året är alltid fint och bestämmer man sig för att plocka ut pengarna bara en gång om året så blir det lite grand varje gång.

Kanske vid jul eller när man ska ha semester. Det gamla ordspråket ‘Envis som en åsna’ passar bra här. Är man det så passar detta jobbet bra och varför inte om man har en del tidsluckor som behöver fyllas i.

Vanliga frågor och svar om att svara på enkäter på nätet

Vilka enkäter betalar ut presentkort och produkter?

Genom M3 Panel, Ipsos, Valued opinions och flera andra kan du få betalt i presentkort eller för att lösa in dina poäng till produkter.

Finns det undersökningar som betalar ut pengar?

Ja, bland annat Toluna och Åsiktstorget kan du få betalt i pengar.

Kan man tjäna mycket pengar på enkäter?

Inte på varje enskild enkät men har du gott om tid och kan göra ganska många kan du börja tjäna lite extra pengar.