Comviq kontantkort

Gratis startpaket för kontantkort!

Ladda när du vill

Ingen bindningstid

Ett gratis startpaket innebär att du får hemskickat ett simkort och ett telefonnummer. Med ett startpaket kan du ta emot samtal och i vissa startpaket ingår surf samt några samtal/SMS. I de flesta fall måste du ladda kontantkortet för att ringa, sms:a och surfa.

Vill du inte binda upp sig på ett längre abonnemang så kan ett kontantkort vara en bra lösning för dig. Man slipper månatliga kostnader och kan ladda på precis så mycket som man behöver.

Skaffa gratis kontantkort

Den största skillnaden är att man inte alltid har fria samtal om man använder kontantkort, utan man ringer för den summa man laddat på. De flesta operatörer erbjuder dock någon variant med fria samtal för en lite högre kostnad. Vill man bara ha surf och inte tänker ringa så går det alldeles utmärkt då alla operatörer erbjuder någon variant med enbart surf.

Frihet med kontantkort

Friheten är större med kontantkort, men man får vara beredd på att snittpriset per samtal eller GB surf är högre än om man har abonnemang.

Gemensamt för dessa gratis kontantkort är att de kostar inget att få, antingen i butik eller hemskickat. Att sen ladda på gör man antingen i butik eller online, och man kan oftast välja mellan olika paket med olika prisnivå, där mängden surf och dylikt skiftar.

Gratis kontantkort för mobiltelefonen

Det finns ingen anledning att betala för mer än du använder. Med ett kontantkort väljer du själv när du vill ladda på din telefon och vad du vill ladda den med. Du slipper bindningstider och fasta månadsavgifter och kan välja bland Sveriges största operatörerna. Vi listar operatörer som ger dig gratis kontantkort och prisvärda paket.

Hur fungerar kontantkort

Tidigare innebar kontantkort att du laddar på ett saldo som du ringde sedan kunde ringa för. Det här gjorde att man rätt vad det var stod utan saldo på kontantkortet och behöver hitta ett ställe att ladda på saldot. Idag har kontantkorten utvecklats och blivit ett säkert sätt att på ett prisvärt sätt kunna bestämma över sin egen avgift och användning genom fasta paket.

Kostnadsfritt kontantkort

Abonnemang vs kontantkort

Skillnaden mellan ett kontantkort och ett abonnemang är att du med ett kontantkort inte måste betala en fast månadsavgift varje månad eller binda upp dig, utan du väljer själv hur mycket du vill ladda på och när du vill göra det. Operatörerna erbjuder olika fasta paket som gör att du under en viss tidsperiod har ett bestämt eller obegränsat antal samtalsminuter, sms eller surf. Du köper alltså en pott istället för ett saldo.

Fördelar med kontantkort

Kontantkort gör att du slipper fast månadsavgift och bindningstid och kan enkelt växla mellan operatörens olika fasta paket beroende på vad som passar bäst just nu. Ska du resa utomlands en månad kan du välja att köpa ett paket som är mer fördelaktigt för resan, eller när du är hemma kan du välja ett abonnemang som ger dig fria samtalstimmar, sms eller surf. Du väljer helt enkelt själv vad som passar dig och när du vill ha det.

Operatörer som erbjuder kostnadsfritt kontantkort

Hallon

Kostnadsfritt kontantkort
Erbjuder två fasta paket
Billigaste fasta paketet är 99 kr för 30 dagar
Är du student eller 55+ så får du 50 kr rabatt på din prisplan
Hallon använder sig av samma nät som Tre
Behåll ditt gamla nummer eller beställ ett nytt
Upp till 10 GB fri roaming i EU/EES

Comviq

Kostnadsfritt kontantkort
Fem olika fasta paket
Billigaste paketet 95 kr för 30 dagar
Beställ nytt nummer eller behåll ditt gamla
Ladda på 50 eller 100 kr på kontantkortet för utlandssamtal eller betaltjänster
Upp till 10 GB fri roaming i EU/EES

Tre

Kostnadsfritt kontantkort
Kontantkort kommer med startpaket 0,5 GB surf i 7 dagar
Fyra olika fasta paket med olika prisnivåer inom varje paket
Billigaste fasta paket 99 kr för 30 dagar
Fyller du inte på nytt fast paket kan du fortfarande ringa från ditt saldo

Halebop

Kostnadsfritt kontantkort
Fyra fasta paket
Billigaste fasta paketet är 99 kr för 30 dagar
Surf sparas till nästa månad
Fri surf inom EU/EES
Erbjuder paket på upp till ett år och utlandsvänliga paket
Sveriges bästa täckning genom Telias nät

Telia
Kostnadsfritt kontantkort
Erbjuder fem fasta paket
Möjlighet att ringa för saldo istället för fast paket
Tilläggspaket Semestervecka, Spotify & Surf, Årskort SMS eller F-secure Safe
Billigaste fasta paketet 99 kr för 30 dagar
Erbjuder paket med giltighetstid upp till ett halvår
Fri surf inom EU med fast paket om du är registrerad kund
Bra täckning över hela landet

Telenor

Kostnadsfritt kontantkort
Ett fast paket, ett rörligt paket och ett surfpaket
Billigaste paketet 49 kr för 7 dagar
Flytta ditt telefonnummer från en annan operatör och få 200 kr på ditt kontantkort
Få var 6:e laddning gratis när du prenumererar på laddning via Telenors app
Ring, smsa och surfa i EU/ESS precis som i Sverige

Betala inte för mer än du behöver

Om du har ett abonnemang idag kan du se hur mycket du ringer, sms:ar och surfar för. Utgå från dina vanor för att uppskatta vilket typ av abonnemang som passar dig.

Vill du inte behöva oroa dig alls, välj ett paket med fria samtal och sms. Oftast erbjuder operatörer ett tilläggspaket för surf vilket gör att du kan fylla på mer surf om det skulle behövas. Detta kostar oftast mindre än att börja ringa för saldot på ditt kontantkort.

Täckning i Sverige och fri roaming i EU/EES

Olika operatörer har varierande täckning runtom i landet. Bor du i en mindre stad kan Telia eller Halebop vara ett bra alternativ eftersom de har Sveriges bästa täckning, medan du som bor i en storstad kan använda Comviq utan problem med täckning.

Vet du med dig att du åker utomlands ibland, se till att du väljer en operatör där det är möjligt att köpa ett paket eller ett surftillägg som gör det möjligt att surfa fritt inom EU. Annars står du där och upptäcker att du inte kommer ut på nätverket.

Detsamma gäller för samtal och sms. Vissa operatörer erbjuder fria samtal och sms inom EU, vilket gör att du kan ringa och sms:a precis som hemma.

Vanliga frågor och svar om gratis kontantkort

Vad är det för skillnad på kontantkort och abonnemang?

Med kontantkort slipper du en fast månadskostnad och kan i stället ladda kortet vid behov.

Vilka operatörer erbjuder gratis kontantkort?

Det finns flera mobiloperatörer där du kan beställa gratis kontantkort som ett startpaket. Några exempel är Hallon, Halebop, Tre och Comviq.

Är det billigare med kontantkort än mobilabonnemang?

Snittpriset för surf och samtal brukar vara något högre med kontantkort. Däremot kan det bli billigare i längden om du inte behöver ladda kortet varje månad.