Läsa gratis tidningar på Internet

Ofta när man ska läsa en tidning på nätet så märker man efter första sidan att man måste betala för att komma vidare. Det kan vara lite surt om det är en artikel som man gärna vill lästa. Det varierar väldigt från tidning till tidning och är det dagstidningar det är prat om så är det ofta ett abonnemang man får köpa för att läsa tidningen online.

Det fina här är att ofta kan man få testa nästan helt gratis i en period. På Hallandsposten till exempel får man en hel månad bara för 1 krona och det har man ju inget att förlora på. De stora dagstidningarna är ofta gratis, men vissa artiklar och tillhörande magasin kan vara låsta och kräver ett abonnemang.

Aftonbladet har sina plus artiklar som man är låsta. Ett abonnemang här kostar 59 kronor i månaden, men den första månaden är även här nästan gratis, dvs 1 krona.

Veckotidningar och magasin

Det finns så många tidningar att välja på, och för oss som gillar att slappna av med lite roligt att läsa kan det fort bli dyrt. Man får ofta begränsa inköpen av en tidning till kanske en i veckan eller månaden lite beroende på pris. Vill man ha en liten titt på vad de olika tidskrifterna och magasinen har i sina senaste nummer har de ofta en nätportal som det går att besöka.

Men innehållet där är ofta väldigt begränsat och långt ifrån en fullvärdig tidning. Men det är gratis och kan kanske ge en liten hint om man ska köpa veckans eller månadens upplaga eller inte. Om man inte vill betala för sina tidningar, i alla fall inte fullt pris, vad gör man då? Vi tittar lite på de möjligheter man har.

Tidningar Internet

Readly

Vi börjar med en av de prenumerationstjänster som har en solid och riktigt bra sajt för de som läser mycket tidningar. Att köpa ett lösnummer av en veckotidning kostar ofta runt 30 kronor, sedan så vill man ha en dagstidning, gärna varje dag, den kostar 23 kronor.

Ja räkna själva, detta blir dyrt och de slutar med att många nöjer sig med 1 dagstidning i veckan. Men även om man begränsar det så landar man på över 200 kronor i månaden och för många så är det mer än vad budgeten klarar.

Men tänk om man kunde läsa fler tidningar och varje dag, hur mycket man ville och för bara 99 kronor i månaden. Det är precis detta som Readly erbjuder och är man en storkonsument av tidningar är detta ett riktigt kupp. Readly låter de som måste övertygas testa i en månad för 9 kronor och det är under halva priset för en dagstidning.

Detta är bra, riktigt bra och det blir bättre. Är mamma svensk och pappa norsk, inga problem, det finns tidningar från 18 olika länder. Det är egentligen konstigt att inte fler prenumererar på detta sättet. Testa själva, det är det värt.

Ztory

Ska du på solsemester och många lata dagar vid poolen eller på stranden väntar, ja då kan ett abonnemang på Ztory vara bra att testa. Man får nämligen 14 dagar gratis här och det borde ge alla nog med tid att testa denna prenumerationstjänsten på tidningar.

Här hittar man dagstidningar, veckotidningar och magasin i de flesta genre som kan tänkas. Ztory är också riktigt vassa på barnböcker och tidningar för barn och ungdom. Detta är ett säkert kort för barnfamiljer och många kronor lär sparas om det är en stor familj.

Efter provperioden på 14 dagar kostar ett abonnemang med Ztory 99 kronor i månaden. Det är inte bara tidningar de erbjuder, det finns också ett bra urval av böcker i olika teman. Detta är en klar tumme upp.

Flipp

Flipp är en inte den största leverantören av tidningar men det är ändå värt att ta en titt på vad de erbjuder. Det är Egmont publishing som äger Flipp och på sajten hittar man över 40 olika tidningar att läsa. Det finns inga dagstidningar på Flipp, men läser man inte det till vanligt heller så spelar det kanske ingen roll.

Det som är bra med Flipp är att det går fint att skriva ut en sida från en tidning. Toppen om man hittar ett recept man vill spara i sin receptsamling. Eller så kan det vara ett korsord man vill lösa till förmiddagskaffet. Flipp är generösa, de ger bort en hel månad gratis och därefter kostar det 99 kronor i månaden.

Lite att tänka på

Är du bara ute efter att testa, tut och kör, du har inget att förlora. Glöm bara inte att säga upp ditt abonnemang innan tiden är ute. Men är du inne på att betala för det, ta dig en liten funderare på vad det är du är ute efter och vad som passar dig bäst innan du väljer. Alla ovanstående alternativ är bra och kan spara en familj för många kronor.