Voi

Svenska snabba scootrar!

När du vill

Ingen bindningstid

Lime

45 kronor till din första resa!

När du vill

Ingen bindningstid

Uber


När du vill

Ingen bindningstid

Bolt

Få upp till 120 kronor för din första resa!

När du vill

Ingen bindningstid

Så provar du elscooter, taxi och hemleverans av mat gratis

Det finns många praktiska tjänster via appar. Man kan hyra en elsparkcykel, beställa en taxi eller beställa hem mat – allt med bara ett par klick på sin smartphone. Om man vet hur man ska göra kan man dessutom njuta av många av dessa tjänster helt gratis – eller med en riktigt fin rabatt. Läs vidare för att få reda på hur du kan åka gratis med Lime, Voi och Tier, resa gratis med Uber och Bolt och beställa hem med rabatt från Foodora och Uber Eats.

Prova scooter- gratis

Att ta sig runt med en hyrd elsparkcykel istället för att åka kollektivt eller gå har blivit omåttligt populärt de senaste åren. Med en elsparkcykel behöver du inte hålla koll på någon busstidtabell eller vänta på nästa tunnelbana – ser du en elsparkcykel kan du hyra den och köra iväg mot ditt mål direkt. 

Att hyra en elsparkcykel från till exempel Lime, Tier eller Voi kostar en liten avgift varje minut man kör – dessutom kostar det att låsa upp elsparkcyklen. Om man kör elskparkcylen i en kvart kostar det ungefär lika mycket som en bussbiljett. För den som är ute efter att åka gratis finns det dock flera möjligheter att prova elsparkcyklar från Voi, Lime och Tier helt gratis.

Så åker du elspkarcykel gratis

Att åka elsparkcykel helt gratis är enklare än vad man kan tro. De flesta företag som erbjuder elsparkcyklar delar ibland ut koder man kan använda för att låsa upp en sparkcykel gratis eller gratis åkminuter med deras sparkcyklar. Om man värvar en kompis kan man även få credits som man kan använda för att köra gratis.

Voi

Vois röda elsparkcyklar har blivit en självklar del av stadsmiljön för många. Det finns flera sätt man kan använda för att testa elsparkcyklarna från Voi gratis.

Bjud in kompisarna till Voi – åk gratis

Via Voi-appen kan du få en länk som du kan använda för att bjuda in dina kompisar till appen. Om den du har bjudit in använder din länk för att skapa ett konto och sen påbörjar en åktur kommer ni båda att få Voi credits att åka för. Du som bjuder in får 50 Voi credits och den du bjuder in får 25 Voi credits. Du kan använda din kod för att bjuda in hur många kompisar du vill! Det lönar sig för både dig och den du delar din kod med. 

Du hittar din inbjudningskod i menyn under Gratis åkturer > Dela kod.

Gör Vois trafiktest – få Voi credits

På Vois hemsida kan man göra ett digitalt trafiktest. Testet lär dig köra Voi säkert och ta ansvar i trafiken. Om du klarar testet får du Voi credits du kan använda för att köra – helt gratis. Kom bara ihåg att använda hjälm.

Vois credits kan användas både till upplåsning och för att köra.

Lime

Sparkcyklar från Lime går att hitta i många stora städer runt om i Sverige. Här tipsar vi om hur du kan köra Lime helt gratis.

Bjud in vänner till Lime – lås upp en Lime gratis

Via Lime-appen kan du bjuda in vänner till Lime. Om vännen du bjuder in använder din kod för att ladda ner appen och skapa ett konto får vännen en upplåsning av en Lime helt gratis. Om den vännen sen väljer att låsa upp en Lime och börja köra får även du en gratis upplåsning. 

Under menyn hittar du din inbjudningskod under Få kostnadsfri kredit. Välj sen Dela inbjudningskod. 

Tier

Tiers elsparkcyklar känns igen på deras turkosa färg. De förekommer i de flesta stora städer och har många gånger de bästa erbjudandena när det gäller att köra Tier gratis.

Bjud in en kompis – kör Tier gratis

Även hos Tier kan du bjuda in en kompis via din kod som du hittar i appen. Den du bjuder in får två gratis upplåsningar och 15 minuter att köra Tier för – helt gratis. Samma gäller förstås för dig som bjuder in. Du kan bjuda in hur många vänner du vill. Dina gratis upplåsningar och minuter hittar du i Tier-appen under Plånbok. 

Under menyn hittar du Få gratisåkturer. Välj sedan Dela.

Uber

Uber är kanske mest kända som taxi-företag, men de erbjuder även elsparkcyklar och vanliga cyklar. I Uber-appen väljer du 2 hjul istället för resa med bil. Då visas en karta med de närmaste elsparkcyklarna. Du hyr elsparkcykeln med appen precis som med Voi, Lime eller Tier, men du gör det med Uber-appen såklart. 

Bjud in en kompis – få rabatt på Uber

Bjud in dina kompisar till Uber och få rabatt på dina resor. I appen hittar du en inbjudningskod som du kan skicka till dina kompisar. Om de väljer att använda den för att ladda ner appen och använda Uber kommer både du och kompisen får rabatt på nästa resa som görs med Uber. 

Rabattkoder och gratis åkturer med elsparkcyklar

Man kan ibland hitta rabattkoder som ger gratis credits och upplåsningar hos de olika elsparkcykelföretagen. Håll ögonen öppna efter rabattkoder och skriv in dem i respektive app för att få gratis upplåsningar och åkturer. 

Taxi via appar

Att boka taxi via appar är smidigt och enkelt, vilket har gjort tjänsten väldigt populär. Populära företag som Uber och Bolt har förändrat hur vi åker taxi idag. Vill du åka taxi gratis? Läs vidare så tipsar vi om hur du kan få gratisresor hos företag som Uber och Bolt.

Uber

Uber är kanske det kändaste taxi-företaget idag. Du bokar en Uber genom att skriva in i appen var du vill åka. Då ser du vilka bilar som finns tillgängliga. Välj en bil och välj var du vill bli upphämtad. Bilen du har valt bekräftar din beställning och du kan då se hur lång tid det tar innan du blir upphämtad. När bilen är framme får du en notis och du betalar smidigt i appen – snabbt och enkelt. När resan är över kan du betygsätta din förare med en till fem stjärnor och ge ett omdöme.

Få gratisresor hos Uber

Att åka taxi kan bli dyrt, därför kan det löna sig att tjäna in gratisresor hos Uber. I Uber-appen kan du bjuda in kompisar att ladda ner appen och själva börja använda tjänsten. Om en kompis du bjuder in registrerar sig och beställer en taxi via Uber får både du och kompisen rabatt. Kompisen får rabatt på den första resan som den gör med Uber, och du får rabatt på nästa resa du gör.

Bolt 

Bolt är en taxitjänst likt Uber som erbjuder snabba och smidiga resor som man enklast bokar via Bolts app. Välj vart du vill åka i appen, välj bil, beställ sen din resa och vänta på att bli upphämtad av bilen. 

Res gratis med Bolt

Om du använder Bolt kan du resa helt gratis. Det gäller bara att veta hur man ska gå till väga. För att få en gratisåktur med Bolt behöver man bjuda in en kompis till Bolt med hjälp av sin inbjudningskod. Koden hittas i appen. När kompisen använder din kod för att resa med Bolt får både du som bjudit in och kompisen 120 kronor att resa för. Du kan bjuda in flera kompisar och på så sätt samla på dig massor av gratisresor. Kom ihåg att du bara får en gratisresa om den du bjuder in aldrig laddat ner appen eller använt Bolt tidigare.

Du hittar enkelt din kod under meny > Free Rides eller Gratisåktur. 

Beställ mat via app – med rabatt

Att beställa hem mat är både praktiskt och enkelt. Idag finns det många företag som erbjuder hemleverans av mat från allt från restauranger, snabbmatskedjor, caféer och mataffärer. Maten lämnas snabbt och smidigt utanför din dörr – du behöver inte ens lämna ditt hem. 

Foodora

Det största företaget när det kommer till hemleverans av mat i Sverige är Foodora. Deras bud med sina karakteristiska rosa ryggsäckar har de senaste åren synts allt mer frekvent på våra gator. Via Foodora kan man beställa mat från lokala restauranger, snabbmatskedjor, mataffärer, godisaffärer och caféer. Ofta tar leveransen inte mer än en timme.  

Bjud in en kompis till Foodora – få rabatt

Det är lätt att få rabatt på sina beställningar från Foodora om man bjuder in sina kompisar till appen. Du hittar din unika inbjudningslänk i Foodora-appen. Om kompisen du bjuder in registrerar sig på Foodora får din kompis 50 kronor i rabatt på sin nästa beställning. Om kompisen sen väljer att beställa, ja då får du 50 kronor att handla för hos Foodora. Win-win alltså! 

Du hittar din inbjudningslänk under meny > Bjud in dina vänner.

Uber Eats

Uber erbjuder inte bara taxi, de erbjuder även hemleverans av mat från dina favoritrestauranger. Via den vanliga Uber-appen väljer du Få matleveranser. Då flyttas du över till Uber Eats. Du handlar med samma konto som du använder när du beställer taxi via Uber. Uber Eats har även en egen app du enkelt kan ladda ner.

Hos Uber Eats hittar du lokala restauranger och större kedjor. Det du beställer hämtas upp av Uber och körs sen hem till din dörr. 

Rabatt hos Uber Eats

Om du är student kan du få en fin rabatt hos Uber Eats när du beställer första gången. Ditt mecenatkort ger dig 110 kronors rabatt när du handlar mat via Uber. 

Vanliga frågor och svar om att prova scooter, taxi och hemleverans av mat gratis

Kan man åka elsparkcykel gratis?

Ja, med Voi, Lime och Tier kan du med deras appar få en länk för att bjuda in kompisar till appen. Om kompisarna registrerar sig och startar en åktur får ni båda credits att åka för eller gratis åkturer.

Kan man åka taxi gratis?

Ja , det finns möjlighet att åka gratis med Uber och Bolt. Vi berättar mer hur du går tillväga inne på vår sajt!

Kan man beställa gratis mat med hemkörning?

Inte helt gratis men du kan få rabatt. Exempelvis brukar företaget Foodora ge rabatt om du bjuder in kompisar till deras app.