Prova på gratis testperiod av streaming av film & serier

C More Streaming

Prova 2 veckor gratis!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Viaplay Streaming

Prova 2 veckor fritt!

Månadsvis

Ingen bindningstid

TV4 Play Premium

Prova 2 veckor gratis!

Månadsvis

Ingen bindningstid

SF Kids Play

Prova en månad fritt!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Vill man titta på film och serier så blir det vanligare och vanligare att man gör det via datorn, paddan eller telefonen. Av de som tittar regelbundet på serier så streamar hela 60% medan 50% tittar på vanlig old-school TV (där är lite överlappning då vissa tittar på både ock), medan endast 7% laddar ner olagligt, en siffra som sjunkit dramatiskt på senare år.

Gratis provperiod

Att färre laddar ner olagligt och tittar på gammaldags TV är inte så konstigt då fördelarna med att streama är så många. Man kan titta när man vill och ofta kan man bingea hela säsonger och serier utan att behöva vänta på nästa avsnitt och utan en massa reklam.

Det finns en bunt helt gratis tjänster som SVTplay och Viafree samt femtioelva andra, men den bästa kvaliteten och det största och nyaste utbudet hittar man hos tjänsterna som har en månatlig abonnemangskostnad.

Vill man inte köpa grisen i säcken så erbjuder de flesta en gratis testperiod, oftast en månad men någon är kortare, så att man kan prova innan man köper.

Gratis testperioder

Netflix är den största aktören på streaming-fronten, både i världen men även Sverige. Hela 59% av svenskar som streamar använder Netflix, och det är inte konstigt. Utbudet är stort, och här finns fler serier än man hinner med, och även massvis med filmer.

De köper in mycket från andra men spelar även in eget material, både filmer och serier, och deras egna produktioner håller ofta mycket hög klass och kan inte ses någon annanstans.

Viaplay Gratis

Viaplay gratis provperiod

Viaplay är en ganska stor aktör även de och används av 27% av svenskar som streamar. Även här finns en stor samling film och serier. Mycket är inköpt från andra, men även Viasat-gruppens egenproducerade TV-program hamnar här, alltså sådant från TV3, TV6, TV8 och TV10. Viasat äger också flera stora sporträttigheter som Champions League, Premier League, La Liga, Formel 1 och NHL för att nämna några.

CMore gratis

CMore gratis provperiod

CMore används av 18% av svenska streamare. Likt Viaplay så finns här en rejäl samling film och TV-serier. Mycket kommer från andra men TV4-gruppens egenproducerade saker hamnar här, vilket är TV4, TV12 och Sjuan bland annat. CMore har även de många tunga sporträttigheter som exempelvis Allsvenskan (till 2019), SHL, Superettan, Hockeyallsvenskan, NBA och PGA-touren.

HBO Nordic gratis provperiod

HBO Nordic används av 14% av streamare i Sverige. Här finns inga vanliga TV-program som Viaplay och Cmore har, utan filmer och serier är det som gäller. Mycket är deras egenproducerade material vilket är en kvalitetsstämpel då HBO har gott rykte. Extremt omtyckta serier som Game of Thrones, Westworld, The Wire, The Sopranos, Six Feet Under och Deadwood varvas med högklassig humor som Veep, Silicon Valley och Last Week Tonight with John Oliver.

SF Kids Play

SF Kids Play gratis provperiod

SF Kids Play är som namnet antyder en play-tjänst för barn. Här blandas filmer och serier som har gemensamt att du kan vara säker på att ditt barn inte av misstag råkar se nakna eller lemlästade kroppar. Här finns de modernare barnprogrammen och filmerna, men även många av de äldre så att ni enkelt kan indoktrinera era barn med programmen ni själva såg som små.

Draken Film gratis provperiod

Draken Film sticker ut lite grann. Tjänsten är framtagen av Göteborg Film Festival, och den finns inte ens med på listor över hur många som använder olika streamingtjänster. Tjänsten är inriktad på lite smalare filmer och genrer, och här finns internationell film i mängder.

Istället för storsvulstiga Hollywood-produktioner och dylikt så är kategorierna här istället exempelvis Guldpalmsvinnare, Svensk independent, Socialrealism, Lo-fi sci-fi, Startsladden, HBTQ och Essäfilm.

Tv4 Play premium gratis provperiod

Du kan också testa TV4 play gratis. Där kan du se alla program som sänds på Tv4s kanaler – helt utan reklam. Detta är även det ett bra val när du skall streama gratis!