FLEX5X

Flexibilitet för muskler och leder - 60 dagar gratis

60 dagar

Ingen bindningstid

Arcy – 70 populära magasin digitalt

Prova gratis 1 månad

30 olika magasin

Ingen bindningstid

Bookbeat – prova ljudböcker gratis i 14 dagar

Prova 14 dagar gratis!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Comviq kontantkort

Gratis startpaket för kontantkort!

Ladda när du vill

Ingen bindningstid

Sparklubben

Svara på enkäter och tävla om priser!

När du vill

Ingen bindningstid

Sparklubben robotdamsugare

Svara på frågor och vinn en robotdammsugare som också moppar golv!

När du vill

Ingen bindningstid

Sparklubben E-bike

Svara på frågor och vinn en E-bike!

När du vill

Ingen bindningstid

Sparklubben iPhone

Svara på frågor och vinn en iPhone 12!

När du vill

Ingen bindningstid

Gratis erbjudande och rabatter för seniorer

En av fördelarna med att bli äldre är att du helt plötsligt får ta del av en drös med rabatter och erbjudanden. Vi listar olika sätt att kostnadsfritt eller väldigt billigt kunna fortsätta njuta av livet fullt ut.

Rabatt på hotell och resor

Rabatt på Scandic hotell

När du är Scandic Friends-medlem så får du 40 % seniorrabatt alla söndagar-måndagar för dig som är över 65 eller har intyg om förtidspension. Rabatten gäller på alla Scandic Hotell i Sverige, Norge och Danmark och du får dessutom frukost på köpet.

Rabatt på flygresor hos Detur

För dig som är 60+ finns ett förmånligt erbjudande hos Detur. Du får 300 kr rabatt för varje person när du bokar direkt via Detur. Ange rabattkoden 60PLUS vid bokningen för att ta del av rabatten.

Kryssning med Vikingline

Ta en kryssning tillsammans med familjen eller en större grupp. Hos vikingline får du bra priser och senioranpassade kryssningar som livar upp, och du får dessutom rabatt på bussresor till och från fartygen.

Gratis for pensionarer

Kryssning med Tallink och Silja Line

När du bokar ett hotellpaket i Tallin, Helsingfors eller Åbo så får du 30 % seniorrabatt på båtresan. En skön och prisvärd minisemester.

Kollektivtrafik

Flera län erbjuder förmånliga priser på kommunalkort. I vissa städer kan du till och med få åka gratis.

Rabatt på golf och hotell på Torekov

Vackra Torekov i Skåne bjuder dig som är över 55 år på 15 % rabatt när du bokar spaklassikern eller golfpaketet.

Apollo

Vill man ut och resa lite längre, kanske en charterresa eller weekendresa någonstans, så har Apollo senior rabatter till sina kunder. Upp till 800 kronor avslag per resa och det kan man göra mycket annat roligt för när man väl kommer fram. Det krävs ett medlemskap i Smart senior eller PRO för att komma åt rabatterna och det är enkelt att fixa.

Lotus Travel

Detta är resebyrån som tar dig till Asien, Sydafrika eller Indien och när man är pensionär så är det inget jobb som sätter stopp för att resa. Även här kan man få bra rabatt med ett medlemskap i Smart Senior. Upp till 1000 kronor rabatt per resa och det är inte fy skam. 10% rabatt på guidade upplevelseresor är ett annat bra erbjudande från Lotus travel.

Scandic

Vill man ta en övernattning eller fler på ett fint hotell så kan det löna sig att välja Scandic. De ger 10% rabatt på övernattning till seniorer och om de då i tillägg har ett bra erbjudande så kan man ju slå till. Ofta så har SJ bra priser på tågresor för seniorer och då blir det totalt en billig resa. Scandic har hotell i alla Skandinaviska land och varför inte ta en weekend någonstans man inte varit förut.

Hurtigruten

Det är mångas dröm att en gång i sitt liv ta båten som går längs med Norges kust. Med natur som är så vacker att man tappar andan är detta en upplevelse som är helt speciell. Väntar man tills man blir senior så får man 15% i rabatt på resan och det är ett fint erbjudande.

Bestalla hem mat

Rabatt på mat

Rabatt på ICA på tisdagar

För dig som har ICA-kortet och är över 65 så lönar det sig att handla mat på tisdagar. Utöver att du får förmånliga erbjudanden så får du alltid 5 % rabatt när du handlar i butiken. Rabatten hamnar direkt på ditt ICA-kort varje tisdag.

Billiga mobilabonnemang

Rabatt på mobilabonnemang hos Comviq

Du som är 55 eller äldre får rabatt på ditt abonnemang hos operatören Comviq. Du kan välja mellan fyra olika abonnemang och det billigaste kostar 95 kr per månad.

Rabatt på mobilabonnemang hos Tre

Tre ger dig på 10-20 % rabatt när du är medlem i Smart Senior. Både du och din familj kan ta del av erbjudandet.

Rabatt på mobilabonnemang hos Vimla

När du är 55+ så får du ta del av Vimlas billigare abonnemang för studenter. Du får de första tre månaderna för 50 kr per månad, och sen ökar priset till 100 kronor. Du har ingen uppsägningstid eller bindningstid och kan säga upp abonnemanget när du vill.

Hallon

De flesta mobiloperatörer har någon form för rabatt till seniorer och en av de som utmärker sig är Hallon. De erbjuder för 49 kronor i månaden i 3 månader för de som har fyllt 55 år ett riktigt bra abonnemang. Efter det kostar det 99 kronor.

  • Fria samtal och sms
  • 6 GB surf i månaden
  • Spara oanvänd surf
  • 25 GB extra surf

Detta är bra och vill man flytta över till Hallon så behåller man också sitt nummer. Med ingen bindningstid har man inget att förlora på att testa.

Tele 2

Är du medlem i smart senior så har du hela 20% både på abonnemang och surf hos Tele 2. Om det är ett abonnemang eller en ny telefon så kan det löna sig att kolla med Tele 2 vad d har till dig som är senior.

Kostnadsfritt kontantkort

Glasögon

När man blir äldre så är synen ofta sämre och glasögon är inte billigt. Men misströsta inte, när det kommer till just glasögon så har de allra flest optiker bra erbjudanden.

De ser ut så här i skrivande stund.
Specsavers – 50% rabatt på synundersökning för dig över 60 år.
Synoptik – 25% rabatt med med smart senior

Rabatt inom hälsa

Rabatt på blodtrycksmätning

Är du medlem i Klubb Hjärtat betalar du 60 kr (ord. Pris 80 kr) när du gör en blodtrycksmätning hos dem. Du behöver inte boka tid utan kliver bara in på ditt närmaste Apotek hjärta.

Medlemssidor med samlade erbjudanden och rabatter

Seniordeal.se

Alla som är 55 år eller över kan bli medlemmar helt gratis i Seniordeal. Som medlem får du ta del av en massa bra erbjudanden och rabatter. Medlem-skapet är gratis och du kan hitta rabatter och erbjudanden inom boende, hälsa, resor, läsning, teknik, ekonomi, nöje, mode och skönhet , mat och dryck och trädgård.

Varje vecka publiceras nya och spännande rabatter som förlänger plånbokens livslängd. När du blir medlem väljer du vilka premier du vill ha utan kostnad. När du registrerar dig hämtar Seniordeal information från skatteverket, så du behöver inte skicka in några papper till dem.

Smartsenior.se

Hos Smart Senior hittar du pensionärsrabatter och seniorrabatter för dig som är över 55 år eller äldre. Du behöver inte vara pensioner, utan du behöver bara vara över 55 år eller äldre. Det kostar att bli medlem hos Smart Senior, och du betalar 199 kronor för 12 månaders medlemskap eller 299 kronor för 36 månaders medlemskap.

Utöver att du får tillgång till unika rabatter och erbjudanden så får du ett medlemskort i din telefon och på din dator, personlig medlemsservice och även möjlighet att delta i Smart Seniors medlemsresor.

SPF seniorerna

Så länge du har rätt till någon form av pension eller är gift eller sambo med en medlem så har du rätt till medlemsförmånerna hos SPF seniorerna. Kostnaden för att gå med varierar från 150 kronor till 350 kronor per år beroende på vilken förening du går med i.

Som medlem får du förmåner hos flera olika företag som IF försäkringar, Skandia bank och försäkring, E.ON, Hallon och många fler.

Ta del av andra erbjudande och rabatter

Bara för att du kan ta del av seniorrabatter eller pensionärsrabatter behöver du inte begränsa dig till dessa. Det finns en mängd med andra billiga eller gratis erbjudanden som du kan få ta del av och du hittar flera av dem här på våran sajt.

Tänk på …

Det kan verka som en droppe i havet, men slår man ihop alla erbjudanden som finns så går det att spara mycket pengar. Många bäckar små finns det något som heter och det kan göra ett par tusenlappar på ett år. Det kan man ha mycket kul för.

Och kom ihåg, fråga alltid om det finns en rabatt att hämta. En sak som också kan vara värt att nämna är detta med all kunskap i hantverk som många äldre har. Det kan vara sticka och virka till exempel. Eller fint hantverk i trä eller metall.

Att sälja hantverk på nätet kan generera ett par kronor och det är skattefria pengar. Var inte rädd för att fråga den yngre generationen om hjälp att sälja, hantverk idag är något som många är beredd att betala lite för och det kan fort bli ett par kronor extra i kassan.

Så länge det är en hobby och man inte säljer regelbundet så går det fint. Hör med skatteverket för mer information.

Vanliga frågor och svar om gratis för pensionärer

Finns det gratis tidningar och ljudböcker för pensionärer?

Det finns flera digitala tjänster som man kan prova på gratis som pensionär. Se alla tjänsterna med Arcy, Wype, BookBeat och tidningarna Illustrerad Vetenskap och Världens Historia inne på vår sida.

Finns det billiga mobilabonnemang för pensionärer?

Många operatörer har pensionärsrabatt och en del är så kallade lågprisoperatörer som är mycket billigare än de stora mobiloperatörerna men fungerar precis lika bra. Vi har listat flera bra exempel på billiga mobilabonnemang.

Var hittar jag pensionärsrabatter?

Det finns flera tjänster där du kan ta del av rabatter som Seniordeal, Smartsenior och SPF seniorerna.