Gratis för studenter

Bookbeat

Prova 14 dagar gratis!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Hallon kontantkort

Gratis startpaket för kontantkort!

Ladda när du vill

Ingen bindningstid

Storytel

Prova gratis i 14 dagar!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Viaplay Streaming

Prova 2 veckor fritt!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Viaplay Streaming

Prova 2 veckor fritt!

Månadsvis

Ingen bindningstid

C More Streaming

Prova 2 veckor gratis!

Månadsvis

Ingen bindningstid

Gratis studenterbjudande

När du är student så har du inte den största budgeten att röra dig med. Du ska täcka hyra, mat, kurslitteratur och nöje på en ganska tajt budget. Men många företag har insett att studenter är en viktig målgrupp och därför finns det flera bra erbjudanden att ta del av som student. Vi listar erbjudanden som du kan ta del av helt gratis.

Ha en studentlegitimation

För att företagen ska veta att du är student så behöver du oftast ha ett studentlegitimation. De företagen som erbjuder studentlegitimation är Studentkortet och Mecenat. Båda dessa företag erbjuder rabatter och förmåner för dig som är student, men framförallt agerar ditt kort från dem bevis på att du är student.

Medlemsföreningar med erbjudande och rabatter

Flera företag erbjuder förmånliga kampanjer och erbjudanden för dig som är student. Förmodligen får du inte gratiserbjudanden hemskickade till dig särskilt ofta, men ska du handla kurslitteratur, åka tåg eller flyga så finns ingen anledning att betala mer än vad du behöver.

I Sverige kan du kostnadsfritt bli medlem hos Studentkortet, Mecenat, Studenthäftet och Studentapan, och du kan vara medlem hos samtliga samtidigt. Du kan då hitta rabatter i appar, via nyhetsbrev, på hemsidor och får förmodligen något fint välkomsterbjudande när du ansluter dig.

Gratis for studenter

Gratis erbjudande för studenter

Gratis yoga

Mecenat bjuder sina studenter på gratis yoga och meditation genom Yogobes onlineyoga. Du kan träna var du vill och hur ofta du vill.

Portfoliobox

Skapa en gratis och professionell portfoliosida när du pluggar på någon av Portfolioboxes samarbetsskolor. Du får ett kostnadsfritt Pro-konto och kan skapa en online portfolio, webbshopp, galleri eller blogg.

Webbenkät för uppsatser eller undersökningar

Kanske inte det roligaste erbjudandet, men det kommer en tid när du behöver ta dig igenom en vetenskaplig undersökning. Ska du då göra en enkätundersökning så kan du använda detta enkla och kostnadsfria online-enkätsverktyg.

Office 365

Pluggar du på Karolinska institutet får du gratis tillgång till Microsoft Office 365 för studenter.

Gröna kortet

Du som studerar på Institutionen för kultur och estetik på Stockholms universitet kan kvittera ut ett gratis Gröna Kortet som ger dig fri entré och rabatterade erbjudanden på flera av Stockholm kulturinstitutioner.

Dippsås på Max

Med mecenatkortet får du en gratis dipp när du köper plusmeny.

Bankkort utan avgift

Om du blir medlem i ICA banken och skaffar deras ICA Student så får du ett bankkort utan kostnad. Det är en fullvärdig bank, och om du skippar andra bankkort så sparar du några hundralappar varje år. Dessutom får du under din studietid rabatt på mat, försäkringar och annat bra.

Ljudböcker hos Nextory

Som medlem hos Studentkortet får du 30 dagar gratis lyssnande hos Nextory. Säger du upp ditt abonnemang innan månadsavgiften dras får du alltså 30 dagar gratis lyssnande.

Magasin 3

Studerar du på Konstvetenskapliga institutionen och Centrum för modevetenskap vid Stockholms Universitet så får du fri entré till programaktiviteter och utställningar på muséet Magasin 3.

Lärarförbundet

Lärarförbundet ger dig kostnadsfritt medlemskap när du är lärarstudent. Fördelen med att gå med i ett fackförbund redan som student är att du får en lägre avgift under de första åren och kan söka stipendier, få rabatter, karriärrådgivning och CV granskning och mycket annat nyttigt.

Fackförbundet ST

För dig som planerar att göra karriär inom staten så är ett gratis studentmedlemskap hos ST en bra start på karriären. De är experter inom den statliga sektorn och kan hjälpa dig att få ditt drömjobb. Gratis medlemskap under hela studietiden och du får en matcheck på 100 kr när du blir medlem.

Fler gratis saker för studenter

Studenter är en attraktiv köpgrupp och de allra flesta vill ha dem som kunder. Då gäller det att har riktigt bra erbjudanden att komma med då konkurrensen är stor. Med en studentlegitimation i fickan finns det många erbjudanden att få och det gäller att utnyttja det till max. Vi ser på lite olika erbjudanden som finns.

Gratis saḱer mobil

Telefoni för studenter

Comviq

Denna leverantören av telefoner och abonnemang med mera är riktigt bra på studentrabatter. Studenter får ofta mera surf för pengarna och bättre lagring vid köp av mobiler. Med andra ord så finns det kronor att spara här.

Halebop

Med ett studentabonnemang hos Halebop får studenten dubbel surf och 50 GB att göra vad man vill med. Detta är generöst och borde göra alla studenter glada. Med ett stort urval av mobiler så är det kanske här man ska fixa med en ny mobil?

3

Här får studenterna en bra deal på utvalda mobiler. Med ett abonnemang får man också 50 kronor rabatt varje månad under hela bindningstiden. För att inte gå miste om alla bra erbjudanden som student hos 3 så lastar man ner studentknappen om man har ett studentkort.

Mat frö studenter

Matsmart

Det är inte lätt att få pengarna att räcka till allt, och mat är en viktig post när det kommer till sparandet. För de som inte känner till Matsmart så är detta sajten som ger 20 – 90% rabatt på mat som av olika anledningar inte kan säljas i en mataffär.

Är man en student får man 25 kronor i rabatt om man handlar för över 400 kronor. Här finns det mycket pengar att spara för en fattig student.

Ica Student

Med ett studentkort från Ica så får man rabatt på mat och det är aldrig fel. Med upp till 50% på utvalda varor varje vecka kan man lägga pengar på annat än bara mat. Ica Student är ett bankkort som är kostnadsfritt hela studietiden och ett år efter avslutade studier. Med detta kortet får man också dubbel bonus. Smart kort till studenter med andra ord.

Pressbyrån

Att vara student kräver ibland massor av energi och då måste man ibland fylla på med mera. Hos Pressbyrån får alla studenter köpa kaffe för bara 10 kronor och det är nästan halva priset mot om man inte är det. Bra deal för alla som studerar.

Klader acessoarer

Kläder och accessoarer

Åhléns

De allra flesta butiker ger studenter någon form för rabatt och en av de mest generösa rabatterna till studenter vi hittar är från Åhléns. 15% avslag i prisen är bra och kan hjälpa på rejält när man ska shoppa mode, skönhet och inredning. Handlar man dessutom för över 500 kronor på hemsidan är frakten gratis.

Björn Borg

Underkläder med bra kvalitet lönar sig alltid i längden. Det kostar också lite mera men med en rabatt på 15% till studenter i Björn Borg sin nätshop så svider det inte riktigt lika mycket. Det fina är att rabatten gäller också på redan nedsatta varor i butiken så det kan ju löna sig att titta in, kanske finns där ett fynd eller två.

Saint Sam

Ett par riktigt bra solglasögon är för många studenter en viktig detalj. Ofta kostar solglasögon mycket och speciellt om det är design glasögon. Detta har Saint Sam i Stockholm gjort något med. Deras glasögon tillverkas i samma fabriker som bl.a Ray Ban, Gucci och Prada. Och med hela 40% avslag i priset till studenter så blir vi bara glad. Kolla in hemsidan, detta är bra. Tumme upp här.

Kolla vad kåren och universitetet erbjuder

När du studerar på universitet eller högskola ska du alltid ta en sväng förbi din kår. Ibland kan nämligen kårerna eller universiteten ha lokala erbjudanden. Genom vissa universitet kan du till exempel få gratis inträde på eller museer eller få gratisbiljetter för att titta på olika lokala sportevenemang.

Du behöver inte heller alltid vara medlem i kåren, utan ibland räcker ditt Skol-ID eller studentlegitimation för att få en gratisbiljett. Hör även med ditt universitet om du kan få fri tillgång till olika licensmjukvaror som Adobe eller Office.

Finns det gratis prylar?

När man studerar så har man oftast ingen inkomst och då gäller det att spara på allt. Böcker lånar man självklart på biblioteket. Finns ingen som helst anledningar att göra något annat.

När det sedan kommer till musik så kan det vara en fördel att antingen satsa på ett gratis abonnemang på till exempel Spotify eller Apple music. Bägge dessa har också familjekonto där upp till 6 stycken kan streama för 149 kronor.

Det blir knappt 25 kronor i månaden/person för att slippa reklamen.
När det kommer till film och serier så finns det tjänster som ger bort en månad gratis. Netflix och HBO är bra alternativ, glöm bara inte att säga upp kontot efter gratisperioden. Viaplay är en annan tjänst, där får du 2 veckor gratis och det kan vara skönt om man är ledig en vecka.

Tiden som student är helt underbar och jobbig samtidigt. Jobbigt ekonomiskt, men med enkla medel kan man dryga ut kassan. Tänk efter lite extra vid varje köp och följ med på erbjudanden på nätet och i tidningar. Och var inte rädd för att fråga där du är om det finns en studentrabatt. Det gör oftast det.

Inte studentunika rabatter

Du behöver inte alltid vara student för att ta del av gratis erbjudanden. Det finns gott om gratiserbjudanden på internet, och du hittar flera av dem på våran sajt.

Till exempel kan du läsa om hur du får gratis ljudböcker, filmstreaming, nyhetsappar, molntjänster och kontantkort. Så stirra dig inte blint på just studentrabatterna, utan leta efter gratis erbjudanden.